esmaspäev, 1. aprill 2013

Kopraliha ahjus

Otsustasin küpsetada kopraliha.
Liha oli kapis olemas, nüüd tuli sellest midagi teha.
Otsisin internetist retsepte ja leidsingi ühe, mis
mulle meeldima hakkas.
 See oli Pisike ja Pisut Segi blogis.
 Enne kui kopra sügavkülma panin, leotasin teda äädika vees
ööpäeva.

1 spl äädikat 1 liitri vee kohta.




Retsept:

kopra tagakints ja ribi
3 sibulat
5 küünt küüslauku 
2 tl soola
1,5 dl oliiviõli
mustapipart
punet


vähemalt 2 dl vett
2 paprikat

Sibul ja küüslauk lõigata õhukesteks ratasteks. Õli segada soola ja maitseainetega.
Kõik koos kopralihaga panna ööpäevaks maitsestuma, mõnikord segades.
Järgmisel päeval kints ja ribi kuivatada paberrätikuga, marinaad koos sibula ja küüslauguga jätta alles.
Liha pruunistada kuumal pannil. Liha ja marinaad(sibulad ja küüslaugud) koos paprikaviiludega panna ahjuvormi. Vesi valada lihale peale ja ahju 170 kraadi juurde 3 tunniks.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar