teisipäev, 9. detsember 2014

Hapukoorekook

See on supper hea kook. Kodumaise mekiga.
Paljud on küsinud seda retsepti, mõtlesin,et panen siia üles, siis saavad kõik
järele proovida.
Retsept on pärit Ise tehtud.Hästi tehtud blogist



Tainas:
u 300g jahu
200g võid
1 dl suhkurt
1 muna
1 tl küpspulbrit
soola

Jahu segada küpspulbriga ja siis lisada külm tükeldatud või.
Juurde lisada suhkur, sool ja muna. Haki algul noaga, hiljem sõtku kätega taignapalliks. Taignapall panna 1 tunniks külmkappi.

Täidise jaoks:
1 kilo hapukoort
3 dl suhkurt
6 muna( valge ja kollane eraldatud)
3-4 spl kartulitärklist
1 tl vanillisuhkurt


Munakollased vahustada suhkruga, lisada juurde hapukoor, vanilje ja ettevaatlikult tärklis.
Jälgida tuleb,et tärklis tükki ei jääks. Ise sõelun tärklise juurde. Munavalged vahustada tugevaks vahuks ja lisada ettevaatlikult täidisele. Korralikult segada. 
Külmkapist võetud tainas laotada ühtlaselt  koogivormi põhjale. Täidis valada põhjale.
Küpsetusvorm peab olema kindlasti kõrge äärega,kuna küpsemise käigus kook kerkib tublisti.
Minul on vormiks 23x35 ja sinna mahub kenasti ära.
Küpsetada 45 min 180-200 kraadi juures. Tuleb jälgida,et kook pealt ära ei kõrbeks,kui see juhtub,siis tuleb temperatuuri langetada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar