Ise tehtud piparkoogil on ka see eelis,et saan neid juba kuu enne jõule küpsetama hakata.
See retsept pärineb "Pisikene piparkoogi raamat" Maalehe Raamat 1995
Nigulapäeva piparkoogid krõmpsuvad mõnusalt.
250 g mett
100 g suhkurt
100 g võid
2 tl kakaopulbrit
2 tl kaneelipulbrit
1 tl nelgipulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
1 muna
u 400g jahu
Mesi, suhkur ja või sulatada koos. Lisada juurde maitseained. Jahutada natukene ja siis sõeluda hulka küpsetuspulbri ja jahu segu. Kõige lõpus segada hulka lahtilöödud muna. Tainast peab sõtkuma nii kaua, kuni lööb kausi küljest lahti. Tainas on suht pehme, aga kui panna külmkappi paariks päevaks, siis läheb tugevaks. Paar päeva seisnud tainas lahtirullida ja teha meelepärased piparkoogid. ;)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar