neljapäev, 11. aprill 2013

Särtsakas marjakook

Kapis ootasid mind marjad,mis
 tahtsid
koogi sisse hüpata. Otsisin neile sobivat
kooki,  millesse hüpata. Sirvides Maitse asi blogi
leidsin sealt koogi Särtsakas kook, mis
on pärit Nadja koogid raamatust.


Põhi:

200 g sidruniküpsised
100 g võid

Esimene täidis:
400g purustatud mustisõstraid
300 g toorjuustu
200 ml vahukoort
100 g suhkrut
1 sl zelatiini + 1 dl apelsinimahla

Teine täidis:
200 g purustatud astelpajumarju
300 g toorjuustu
200 ml vahukoort
200 g suhkrut
1 sl zelatiini + 1 dl apelsinimahla

Kate:
 100 g valget sokolaadi
100 ml vahukoort

Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulatatud võiga ning suru küpsetuspaberiga voodertatud  lahtikäiva
koogivormi põhja ja pane täidiste valmistamise ajaks külma.
Mustsõstra täidise jaoks vahusta vahukoor suhkru ja toorjuustuga, sega juurde mustsõstrapüree. Pane zelatiin apelsinimahla sisselikku ja sulata ning nirista segades täidise sisse.
Vala mustsõstratäidis põhjale ja tõsta kook uuesti 30 min külma.
Selle aja jooksul valmista samamoodi ka teine täidis astelpajumarjadega ja vala õrnalt esimese kihi peale, et kaks kihti ei seguneks. Pane kook vähemalt 1,5 tunniks külma.
Katte jaoks sulata vesivannil valge sokolaad, jahuta pisut ja lisa vahustatud vahukoore hulka. Kata sellega tort, lase veidi taheneda ja serveeri.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar