laupäev, 6. aprill 2013

Kaneelirull

Kaneelisaiad on olnud koguaeg mu lemmikud.
Neid on nii lihtne teha ja need on nii maitsvad.
Uurisin netist,kuidas teised kaneelisaiasid teevad.
Mulle meeldis Kokkamine blogist kaneelirull,
mille tegemine tundus nii põnev.
Nii siis siin tavaline pärmitaigna retsept:



50g pärmi
1 dl suhkrut
3,5 dl piima 
1dl vett
150g võid
1 muna
soola
600-800 g jahu

Pärm lahustada väheses käesoojas  piimas, lisada juurde suhkur ja sool ja ülejäänud
soe piim ja vesi. Sõeluda juurde jahu. Sõtkuda segamini ja kõige
lõpus lisada toasoe või. Panna kerkima sooja kohta rätiku alla.
Kui tainas on kahekordseks kerkinud,siis rullida laiali ristkülikuks. Sellest kogusest saab kaks 
kaneelirulli.

Täidis:
75g võid
suhkurt,et oleks kaetud
2 tl kaneeli

Või ja kaneel omavahel segada ja määrida taignale. Suhkur raputada peale.
Rull keerata omakorda ringkujuliselt kokku ja lõigata viiludeks,jättes ühe ääre kokku, vormida viilud viltu ja panna kerkima. Lasta kerkida 15 min ja siis ahju 200 kraadi juurde u.30 min.


Teise kaneelirulli tegin teisest osast taignast. Sisu sama,lisatud juurde vaid kookoshelbeid.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar