neljapäev, 11. aprill 2013

Astelpaju mannavaht

Magustoit, mille leidsin Nami-namist
Väga maitsev oli. Leidisin sügavkülmas
olevatele astelpajumarjadele kasutuse.
Astelpaju maitse on väga hästi tunda.



2 dl (külmutatud) astelpajumarju
1 l vett
1,5 dl suhkrut
0,5 tl soola
1 dl mannat

Esmalt valmista astelapajumahl. Kalla (külmutatud) marjad kõrgeservalisse nõusse, lisa 2 dl kuuma vett ja lase veidi seista. Püreesta ja kurna marjad ja viljaliha läbi peene sõela, niiet seemned jääksid sõelale.
Kalla püree potti ja sega juurde ülejäänud vesi. Kuumuta mahla-vee segu keemiseni, siis lisa suhkur ja näpuotsatäis soola. Niristades lisa manna, segu hoolega segades. Keeda tasasel tulel umbes 15 min, kuni manna paisunud.  
Lase segu jahtuda ja seejärel vahustada.
Serveerida võib koos piimaga.





    Kommentaare ei ole:

    Postita kommentaar