neljapäev, 7. märts 2013

Maasika-rabarberi tort

Tegin tordi katsiku külaliste jaoks.
Sain uue retsepti tuttavalt, kes küpsetab tordi põhjasid eraldi.
Nii siis küpsetasin 3 põhja 35x24cm vormi jaoks.





Retsept:
PÕHI:

0,5 dl jahu
0,5 dl kartulijahu
0,75 tl küpsetuspulbrit
2 muna
2 spl suhkur

Munad vahustada suhkruga tugevaks vahuks u. 10 min.
Kuivained omavahel segada. Jahud sõeluda munavahu hulka, 
segada ettevaatlikult. 190 kraadi juures u. 10 min küpsetada,kuni 
tordipõhi on helepruun. Jahutada.

TÄIDIS:
piima immutamiseks
500 ml maasika-rabarberi moosi
300 g kohupiima
400 ml vahukoort
150g toorjuustu
suhkur
banaane
400g martsipani

Vahukoor vahustada suhkruga, lisada kohupiim ja toorjuust.
Põhi immutada piimaga, toorjuustu-kohupiima segu, sinna peale moos ja banaanid,
nii kõik kihid. Lõpuks kogu tort sai selle toorjuustu-kohupiima seguga üle tehtud.
Sinna peale martsipan





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar