pühapäev, 10. märts 2013

Sokolaadi-vaarikatort

Tegin oma pisikese tütre
sünnipäevaks tordi.
Retsept jäi mulle silma
 Maitse asi blogist.
Tahtsin seda kohe proovida,
sest vaarikaid sai
suvel natukene varutud
 külmkappi ja nüüd
nad oli vaja ära tarvitada.
Esimesed kaks kihti tegin valmis
esimesel õhtul
ja kolmanda kihi teise päeva hommikul.
Siis aga selgus tõsiasi,et kolmas kiht ei mahu sinna vormi.
Arvan,et veerand sellest ettenähtud kogusest jäi järgi.
Kasutasin ümmargust lahtikäivat vormi
 läbimõõduga 24cm.


Põhi:
3 muna
80 g suhkrut
80 g jahu
25 g kakaod

Sokolaadikreem

2 dl vahukoort
70 g tumedat sokolaadi
10 g zelatiini
100 ml apelsinimahla
50 g hakitud tumedat  sokolaadi

Vaarikakreem

400 g kohupiima
4 dl vahukoort
150 g suhkrut
20 zelatiini
200 ml apelsinimahla
300 g vaarikaid

Vahusta munad suhkruga  tugevaks vahuks, lisa juurde jahu ja kakao segu. Sega ettevaatlikult, küpseta 26 cm vormis 200 kraadi juures 15 min. Sokolaadikreemi jaoks zelatiin panna paisuma, sokolaad sulatada. Sulatatud zelatiin mahlaga lisada  sulatatud sokolaadi hulka.Vahukoor vahustada pehmeks vahuks, sinna lisada sokolaadi-zelatiini segu ja sokolaadi tükid. See kreem valada jahtunud biskviidi peale ja asetada külma. Vaarikakreemi jaoks vahustada vahukoor suhkruga pehmeks vahuks, lisades juurde kohupiima. Zelatiin paisutada ja lahustada kuumas apelsinimahlas, lisades kreemile. Viimasena lisada ettevaatlikult vaarikad. Vala kreem koogile ja külma tunniks. 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar